מצרכים:
אופן ההכנה:
מקלפים הארטישוקים, את רבעי הארטישוק הנקיים יש לשמור בקערת מים עם מיץ לימון.
מוציאים את רבעי הארטישוק מהמים מעבירים לקערה אחרת מוסיפים את שמן הזית המלח הפלפל והצ׳ילי המתוק, מערבבים היטב, מניחים על תבנית אפייה ומכניסים לתנור בחום של 190 מעלות לחצי שעה, עד שהארטישוק מתרכך ואפשר לנעוץ בו מזלג בקלות. להגיש.
אפשרות לשידרוג: להוסיף פרוסות עבות של בטטה תפו״א קטנים בקליפתם או פרחי כרובית.
מצרכים:
אופן ההכנה:
משמנים עם שמן זית את תחתיות הארטישוק מתבלים במלח, פלפל שחור וטימין. מסדרים על תבנית אפייה תוך דגש שיעמודו יציב וישר. אופים בחום של 180 מעלות עד שהתחתיות אפויות ורכות.
שוברים לתוך השקע שבתחתית הארטישוק את הביצה מקשטים עם פרוסות עגבניה אפשק גם פטרוזיליה ממליחים ומפלפלים. ומחזירים לתנור עד שהחלמון מתקשה. בתאבון!
מצרכים:
אופן ההכנה:
לנקות את הארטישוקים. לקצוץ את הרבעים לפרוסות דקות (3 מ"מ). לטגן בחמאה את הבצל והכרישה עד שהבצל נהיה שקוף. להוסיף לסיר קמח ולערבב קלות. להוסיף ליטר ציר מרק הירקות רותח. להוסיף את הארטישוקים הקצוצים לאחר רתיחה. לבשל במשך 3 דק', להוסיף את השמיר ולכבות את האש. בתיאבון!